Porrusaldaren osagai nagusia porrua da. Porruari patatak, azenarioa edo beste barazki batzuk gehitzen zaizkio. Egosteko erabiltzen den ura ur arrunta edo beste barazki batzuk egosteko salda izan daiteke; baita oilasko-salda ere. Olio eta gatz zorrotada bat ere bota ohi zaio. Baina oinarri horren gainean bertsio asko daude. Izan ere, seguru asko zuetariko askok ‘porrusalda’ baino gehiago prestatuko duzue ‘porrupatata’; agian kalabaza botako diozue, edo zergatik ez: arraina ere botako diozue (zurrukutuna, Bizkaia aldetik).
Sentitzen dugu, baina ez dakigu horri erantzuten. Baina ez dizugu esku hutsik utziko: GURE porrusalda-errezeta utziko dizugu. Tupper bat eskatzeko modukoa!
Osagaiak (4 pertsona):
Kozinatzeko jarraibideak:
Eta zuk, nola kozinatzen duzu plater hau? 😊