Ostiral arratsaldean San Esteban Auzo Elkartera joan ginen, eta Tolosan bizi den perutar batek bere herrialdeko plater adierazgarrienetako batzuk egiten erakutsi zigun: cevichea eta solomo saltatua.
Larunbatero gure postuetan aurki ditzakezun produktuekin (tipula gorria, tomatea, piperra, patata, martorria...), Ricardo Tanaka perutarrak, lanbidez medikua, sukaldaritzarekiko grina partekatu nahi izan zuen Azoka Lagunekin.
Eskerrak eman nahi dizkiegu parte-hartzaile guztiei! Ezin izan bazinen joan, prestatu genituen plateren errezetak uzten dizkizugu, azokatik pasa, beharrezko osagaiak erosi eta zure sukaldetik Perura bidaiatu dezazun.
Osagaiak
1 kg arrain fresko (perka, urraburua, lupia…)
2 tipula gorri
20-30 limoi
Piperbeltz ehoa
Gatza
Ají limo (Aukerakoa)
Ontzailea (Aukerakoa)
Esnea (Aukerakoa)
Jarraibideak
Osagaiak
600 g behi-solomo (Entrekota)
Tipula gorri 1
2 tomate
Piper hori edo ají hori 1
800 g arroz zuri
400 g patata frijitu
100 ml soja-saltsa
50 ml ozpin zuri
Haragi-salda
Landare-olioa
Piperbeltz ehoa
Martorria
Baratxuri txikitu koilarakada
Kumino koilarakada ¼
Gatza
Ostra saltsa (Aukerakoa)
Jarraibideak
Hurrengo ikastaroetara etorri nahi duzu? Egin zaitez Azoka Laguna!