Aza kroketak - Tolosako Azoka

Aza kroketak

#Azoka lagunak
Otordua edo pikoteoa, nahiago duzuna. Azari erabilera berria emateko errezeta prestatu dugu, erraza eta oso zaporetsua. Aza kroketak deitu diogu, baina hamburgesatxo edo falafel moduan ere ondo baino hobeto funtzionatuko dute.

Aza garaian sarturik, udazkeneko errezetetarako prest, proposamen dibertigarria prestatu dugu, barazki horri buelta bat eman eta saltsa fresko batekin gozatzeko. On egin!

ERREZETA: AZA KROKETAK

Osagaiak: Kroketak

Aza 500g (aza erdi bat)
Tipula erdi bat
3 arrautza
Gatza, oreganoa
Ogi birrindua

Osagaiak: Saltsa

Bi yogurt natural
Baratxuri-ale bat
Perefila

KROKETEN ERREZETA, PAUSOZ PAUSO:

  1. Birrindu aza birringailu bat erabiliz
  1. Bowl batean sartu eta gaztu
  1. Txikitu tipula fin-fin
  1. Zartagin batean olio pixka bat bota eta tipula gehitu, su ertain-altuan
  1. Azari ura kedu eta, beste bowl batean, gehitu tipula
  1. Piperbeltz beltza, kominoa eta oreganoa bota nahieran
  1. Gehitu 3 arrautza eta den-dena ondo nahastu
  1. Hartu kutxarakada bat eta egin bola bat
  1. Ogi birrindutik pasa
  1. Zartagian frijitu

Eta listo! 

Instagramen elkarbanatu dugun bideo honetan ikusi dezakezu pausoz pauso nola egin dugun guk errezeta hau: