Azokako zein produktu sar daitezke izozgailura? - Tolosako Azoka

Azokako zein produktu sar daitezke izozgailura?

#Azoka lagunak
Jarraitu gida hau eta ikasi azokako produktuak hobeto kontserbatzen.

Tolosako Azokan produktu freskoak erostea kalitate eta zapore bermea da, baina elikagai guztiek ez diote ondo erantzuten hotzari. Batzuk ezin hobeto kontserbatzen dira izozkailuan, eta beste batzuek testura edo propietateak gal ditzakete. Zuri laguntzeko, gida azkar bat prestatu dugu, arazorik gabe izoztu ditzakezun bost produkturekin eta freskoak kontsumitzea hobe den bostekin.

Zein jaki dira izozteko aproposenak?

1- Porruak: Ondo garbitu eta moztu xerratan edo zatitan, erabileraren arabera. Gordinik izoztu ditzakezu, poltsa hermetikoetan zuzenean, edo zuritu aurretik (ur irakinetan sartuz minutu batez, eta berehala hoztu ur hotzetan). Zuzenean saldetan, zopetan eta gisatuetan erabil daitezke izoztuta.

2- Zerbak: Garbitu hostoak eta moztu zurtoinak, nahi baduzu. Hobeto kontserbatzeko, zuritu ur irakinetan bi minutuz, eta gero ur hotzarekin bol batera pasa. Xukatu ondoren, gorde izozte-poltsetan. Ezin hobeak dira tortilletarako, nahaskiak edo salteatuak.

3- Azenarioak: Pelalak eta ebakiak xerratan, kubotan edo osorik, geroko erabileraren arabera. Testura mantentzeko, zuritu bizpahiru minutuz ur irakinetan eta hoztu izoztu aurretik. Birrindu eta izoztu ere egin ditzakezu, galdarraztatu gabe. Pureetan, zopetan eta gisatuetan erabil daitezke, izozkailutik zuzenean.

4- Ilarrak: Xehatu eta kendu zorroak. Gordinik izoztu daitezke inolako arazorik gabe, baina kolorea eta zaporea hobeto mantentzea nahiago baduzu, zuritu minutu batez edo bi minutuz, izozteko poltsetan gorde aurretik. Edozein errezetatan erabiltzeko prest, aldez aurretik desizoztu beharrik gabe.

5- Babak: Xehatu eta garbitu ondo. Testura eta kolorea gordetzeko, komeni da ur irakinetan zuritzea bi minutuz, poltsa hermetikoetan hoztu eta izoztu aurretik. Ezin hobeak dira gisatu eta plater tradizionaletarako.

Hobeto kontserbatzeko, barazkiak izoztu aurretik zuritzea komeni da. Horrek esan nahi du minutu batzuetan egosi eta berehala hoztu behar direla ur hotzetan, zaporea, testura eta kolorea manten ditzaten.

Produktuak ondo izoztea alferrik ez galtzeko eta denbora gehiagoz zapore onenaz gozatzeko modu bikaina da. Eta zuk, ba al duzu elikagai freskoak kontserbatzeko trikimailurik?