HARAGI 2022: zer, noiz eta non jan? - Tolosako Azoka

HARAGI 2022: zer, noiz eta non jan?

#Azoka lagunak
Maiatzaren 20tik 22ra HARAGI, Haragiaren eta Txingarraren Nazioarteko Topaketa ospatuko da Tolosan. Zer dastatu eta gozatu izango da, asteburu osoan zehar.

Bi espazio izango ditu festak: gune nagusia izango den Zumardi Txikia, batetik, eta Trianguloa plaza, bestetik. Jatekorik, edatekorik eta dantzatzekorik ez da faltako.

Zumardi Txikia

Oria ertzeko txoko berezi hau Foodtruck gune handi bihurtuko da ostiral iluntzetik igande arratsaldera, mokaduak eskainiko dituzten bost posturekin:

  • EKOTALO: Talo gorria, talo beltza, talo horia
  • BARRIOLA: saltxitxak, gilda, pulled pork takoa
  • GOYA: Premium hanburgesak
  • AMA: Kroketak, patatak, oilasko mokauak, karrillera briotxa, albondiga bokata, gazta tarta
  • BASQUETRUCK: Angus hanburgesak, begetala, sekretoa

Jai giroa ostiral arratsaldean hasiko da, 18:00etan eta gauerdira arte izango da zabalik. Larunbatean ia egun osoz izango da festa: eguerditik 00:00ak arte eskainiko baitituzte pintxo eta edariak. Igandean, berriz, ordu berean hasi eta 16:00etan emango zaio itxiera.

Festa alaitzeko zuzeneko musikaz gozatzeko aukera izango da, gainera, egunero-egunero:

  • Ostirala. Mambo Fango vs. Global Funk DJak (19:00)
  • Larunbata. Deñe (12:00), Filipe Bittencourt (15:00), Mugan (20:00) eta Moonshine Wagon (22:00).
  • Igandea. DJ Makala (12:00).
Trianguloa

Zumardi Txikikoa eskaintzaz gain, Trianguloak ere zuzeneko erakustaldiak hartuko ditu larunbat goizean, 11:00etatik aurrera: bertako eta nazioarteko parrilleroek haragia erretzeko beren teknikak erakutsiko dizkigute, eta ondoren, erreki horiek dastatzeko aukera eskainiko dute. Hauek dira bertaratuko diren sukaldariak eta eskainiko dituzten jakiak:

  • Florencia Abella (Eksdet, Estocolmo): behi zaharraren haragia, ikatz- eta belar-txingarrekin su motelean errea, flambadou teknika erabiliz
  • Pablo Rivero (Parrilla Don Julio, Buenos Aires): arkumeak erretegi erara chimichurriarekin, pago eta arte egurrarekin egindako txingarretan 6 orduz errez.
  • Txomin Parrilla (Euskadi): Smoker teknikarekin eta egunerako sortutako sagardo botila itxurako parrillan, txahal-saiheskia erreko du 8-10 orduz, baita txerri-burua ere.

Txingarren eta haragiaren usaina dagoeneko somatzen hasiak gara Tolosan. Eta, hau irakurrita, ez esan dastatzeko gogoa piztu ez zaizunik! On egin!