Kuia purea onddoekin - Tolosako Azoka

Kuia purea onddoekin

#Azoka lagunak #Errezetak
Etxean goxo-goxo geratzeko gogoz bazabiltza, adi irakurri: Errezeta berria prestatu dizugu topatuko dituzun sasoiko produktuekin presta dezazun; bero-beroa, gozoa eta ukitu bereziduna.

Udazkenaren etorrerarekin, denboraldiko zaporeez gozatzea baino gauza pozgarriagorik ez dago, eta izar eztabaidaezinetako bat kalabaza da. Gaur errezeta sinple baina izugarri zaporetsua dakarkizut: kalabaza purea onddoekin. Konbinazio hori ezin hobea da afari arin baterako edo bazkari landuago batean laguntzeko. Gainera, onddoek kalabazaren gozotasun naturala orekuko dute, zapore nahasketa oso berezia sortuz.

ERREZETA: KUIA PUREA ONDDOEKIN

Osagaiak: Purea

Kuia 150g
Batata 1
Onddoak (shiitake perretxikoak) 200g
Tipula 1
Baratxuri ale 1 
Ura 500 ml

Osagaiak: Topping

Onddo bariatuak 100 gr

ERREZETA PAUSOZ PAUSO:

  1. Zartagin batean olio pixka bat bota
  2. Tipula eta baratxuria ondo txikitu eta bertan saltatu
  3. Urreztatuta daudenean, gehitu batata, shiitakea eta kuia
  4. Estali urez eta egosi 20 minutuz
  5. Ondo txikitu dena
  6. Bitartean, perretxikoak salteatu eta topping modura jarri gainetik, oliba olio txorrotadatxo batekin batera

Eta prest! 

Instagramen elkarbanatu dugun bideo honetan ikusi dezakezu pausoz pauso nola egin dugun guk errezeta hau: