Gure inguruko produktu bereizgarrienetako bat da leka, batez ere uda garaian. Joan den eguneko artikuluan, Monteseko baratzera egin genuen bisitaz hitz egin genizuenean, dagoeneko kontatu genizuen tradizioak azken leka-uzta Santiago eguna baino lehen, hau da, uztailaren 25a baino lehen, landatzea agintzen duela.
Horregatik, patatekin egositako lekak jatea oso tradizionala izan bada ere, gaurko artikuluan lekak protagonista izango dituzten errezeta berritzaileagoak proposatu nahi dizkizuegu.
Errezeta horietako lehena entsalada fresko bat izango da, udako egun beroetarako aproposa, eta bigarrena, berriz, leka frijituekin egindako tortillatxoen errezeta, barazkiak jan nahi ez dituzten pertsonei zuntz- eta bitamina-iturria diren barazki hauek janarazteko aproposa.
Osagaiak:
Elaborazioa:
Osagaiak (4 pertsona):
Elaborazioa:
Osagaiak (4 pertsona):
Elaborazioa: